El LIFE Victoria 2023-24 comença demà apostant pel talent jove

Octubre 2023

Natalia Labourdette, Laurence Kilsby i Kunal Lahiry ofereixen un recital celebrant el centenari de Victoria de los Ángeles

 

En la primera setmana del Festival també hi participaran Siobhan Stagg, Miah Persson i Joseph Middleton

 

El LIFE Victoria 2023-24 s’inaugura demà (Sant Pau Recinte Modernista, 20h) amb el recital de la soprano Natalia Labourdette i el tenor Laurence Kilsby al costat del pianista Kunal Lahiry, abans el baríton Milan Perišić i la pianista Quimey Urquiaga participaran com a LIFE New Artists. El LIFE Victoria inaugura així l’edició que commemora el centenari de Victoria de los Ángeles i ho fa amb una aposta pel talent jove, un dels objectius bàsics de la Fundació. “Des dels inicis de la Fundació, el 2007, les beques, la formació i el suport als joves talents ha estat una prioritat i volíem començar aquesta edició del centenari d’aquesta manera tan especial” segons Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles.

El recital de demà agrupa tres noms emergents que s’estan consolidant en el panorama internacional. Natalia Labourdette va participar com a LIFE New Artist el 2017 i recentment ha debutat de Le nozze di Figaro al Teatro de la Maestranza de Sevilla i al Liceu com Valetto de L’incoronazione di Poppea. Per la seva banda, Laurence Kilsby ha guanyat els primers premis dels principals concursos de Lied del món: Concurs “Das Lied” 2023, Heidelberger Frühling Festspiele, Wigmore Hall/Bollinger International Song Competition 2022 i Cesti Competition 2022 de l’Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. El pianista indio-americà Kunal Lahiy apareix a les principals sales del món, com ara Wigmore Hall, Kennedy Center, Pierre Boulez Saal, Festival d’Aix-en-Provence o Carnegie Hall, i ha realitzat nombrosos estudis pels quals ha rebut beques, com per exemple explorant la influència queer en la música clàssica. Lahiry i Labouredette són, a més, artistes residents de la present edició del Festival.

Junts interpreten el programa Cinc segles de cançó, un tribut a Victoria de los Ángeles, amb motiu del seu centenari, i a la manera que l’artista tenia d’interpretar cançons sense distincions entre popular i culta, tot abordant cinc-cents anys de música. “Poques intèrprets vocals en la història de la música han interpretat cinc segles de música i ho han fet, a més, amb gust i rigor, com ho va fer Victoria” diu Marc Busquets, director artístic del Festival “Els seus inicis a l’agrupació musical Ars Musicae el van introduir en el món de la música antiga, deixant unes sòlides bases per a un desenvolupament indiscutible de la seva carrera.” El programa inclou peces de José Palomino, Henry Purcell, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann o Gabriel Fauré.

El Festival continua aquesta setmana amb el debut de la soprano Siobhan Stagg al costat de Kunal Lahiry que s’aproximaran a Victoria de los Ángeles a través dels chants et mélodies que cantava (divendres, 6 octubre, Sant Pau Recinte Modernista, 20h) i amb el debut de la soprano Miah Persson al costat de Joseph Middleton que ofereixen un sofisticat programa al voltant de la comtessa d’Almaviva, personatge amb el qual va debutar Victoria de los Ángeles al Gran Teatre del Liceu el 1945 (dilluns, 10 octubre, Sant Pau Recinte Modernista, 20h).

 

Victoria, des de una altra perspectiva

 

Amb el fil conductor ‘Diàlegs possibles i impossibles amb Victoria de los Ángeles’, el LIFE Victòria oferirà més de quaranta recitals i concerts per celebrar el Centenari de Victoria de los Ángeles. Noms freqüents del Festival com són Dame Sarah Connolly, Simon Keenlyside, Dame Felicity Lott, Iréne Theorin, Adriana González, Marina Viotti, Julius Drake, Fleur Barron, Malcolm Martineau, Tara Erraught o Kunal Lahiry, s’uneixen els debuts de Natalie Dessay, Elsa Dreisig, Julie Fuchs, Roger Vignoles, Golda Schultz o Philippe Cassard al costat d’artistes nacionals com Elena Coponos, Xavier Sabata, Núria Rial, José Antonio López, Ofelia Sala, Carles Pachón, Mercedes Gancedo, Natalia Labourdette, Marta Puig o Albert Guinovart, entre molts altres.

 

La programació ha sigut dissenyada basant-se en una entrevista oferta per la soprano el 1978 al programa Desert Island Discs a la BBC amb el periodista Roy Plomley i on Victoria tria els discos que es portaria a una illa deserta. Així, a través d’aquesta temporada de recitals, es va proposaren una sèrie de diàlegs possibles i impossibles amb Victoria: els primers comprenen tot el que va cantar i que va deixar al món com a llegat universal, com són Schubert, Debussy o Falla, a més de Manon, Carmen o Faust; i els segons conformen tot allò que no va interpretar però que sí que està en les seves interpretacions intrínsecament, perquè formen part de la seva personalitat artística: Tristan und Isolde, Der Rosenkavalier o la poesia de Rainier Maria Rilke.

Premsa Fundació Victoria de los Ángeles

+34 93 742 21 68 I +34 659 02 96 71 I prensa@victoriadelosangeles.org

Subscriviu-vos al nostre newsletter

Contacte

Fundació Victoria de los Ángeles
Universitat de Barcelona | Edifici Històric
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona

 +34 937 422 168​ | info@victoriadelosangeles.org