Padullés & Guinovart

Divendres, 01 d’octubre, 2021 – 20h

Sant Pau Recinte Modernista · Sala Domènech i Montaner
Veure a Google maps

Roger Padullés, tenor

Albert Guinovart, piano

Schmann vs. Guinovart

Pocs poetes encarnen l’esperit romàntic com Heinrich Heine (1797-1856), ja que precisament ell va encarar la primera etapa d’aquest moviment que s’oposava frontalment a tot el que havia representat el segle XVIII.

Els seus versos abrandats i pentinats per la natura emergent van inspirar a nombrosos artistes del segle XIX tals com Franz Schubert, Felix i Fanny Mendelssohn, Johannes Brahms, Piotr Ilitx Txaikovski o Clara Wieck Schumann, seguint aquesta influència al segle XX amb Richard Strauss o Hugo Wolf, i arribant a moviments més contemporanis amb Hans Werner Henze o Paul Lincke, entre d’altres.

Ara a aquesta llista de compositors s’hi afegeix el nom d’Albert Guinovart, que posarà música als versos de Heine aproximant-se a la seva pròpia visió de Dichterleibe, en una estrena absoluta que tindrà lloc al LIFE Victoria. Amb la complicitat de Roger Padullés -que ha estat present des de l’inici del projecte- i amb el mateix compositor al piano, posaran en diàleg les dues visions de la poesia de Heine, en el que probablement és un dels cicles més coneguts, i que ens narra el viatge d’aquest poeta enamorat.

Dichterliebe

de Robert Schumann (1810-1856)

Dichterliebe

d’Albert Guinovart (1962) · Estrena absoluta

Subscriviu-vos al nostre newsletter

Contacte

Fundació Victoria de los Ángeles
Universitat de Barcelona i Edifici Històric
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona

 +34 937 422 168​ | info@victoriadelosangeles.org