:

Viatge d’hivern a la primavera

 

Previst pel 2020, el destí ha volgut que la primera edició del Primavera LIFE hagi tingut lloc el 2021 i que s’iniciï d’una manera immillorable: amb la primera incursió escènica del Festival que és aquest viatge d’hivern, que ens permet prosseguir amb el viatges de l’ànima que vam començar amb la invitació al viatge de l’edició 2020. L’emergent director sevillà Rafael R. Villalobos debuta a Barcelona abans de fer-ho al Liceu, on al maig dirigirà a Sondra Radvanovsky en les tres reines Tudor de Donizetti i en el futur posarà en escena Tosca en coproducció amb La Monnaie de Brussel·les. Ens proposa un viatge a l’interior de l’ànima en una estètica decadent inspirada en el teatre de Beckett, on el protagonista és el contratenor Xavier Sabata -també en el seu debut al Festival- acompanyat per Francisco Poyato, amb qui gravaren junts aquesta obra de Schubert.

Una altra cara dels viatges, les nacionalitats, està representada amb el Cançoner italià d’Hugo Wolf, compositor que s’aproximà a la poesia del Rissorgimento italià des de la seva mirada vienesa, de la mà d’un dels debuts més esperats com és la soprano Christianne Karg, amb el retorn de Julien van Mellaerts i Simon Lepper, que debutaren al LIFE el 2018. També debut el de Sylvia Schwartz -previst per 2020- tindrà lloc junt amb Malcolm Martineau, amb un programa que ens parla de l’evasió, des de diferents perspectives: la música, la pintura, la mirada infantil… David Alegret, artista resident 2020-21, ret homenatge a la poesia de Josep Carner que morí a l’exili fa cinquanta anys, acompanyat per Rubén Fernández Aguirre.

Però com s’anunciava el 2019, el centre d’aquest Festival de Primavera és la formació, part imprescindible del LIFE Victoria i centre de la missió de la pròpia Fundació Victoria de los Ángeles. Així s’ofereix tres tandes de masteclasses, dues sobre Lied amb Simon Lepper i Malcolm Martineau i una latra sobre cançó catalana i espanyola amb David Alegret i Rubén Fernández Aguirre. I amb voluntat de reforçar el teixit musical internacional s’ofereix un recital al claustre del Monestir de Sant Cugat -nou espai del Festival- amb dos duets de l’Académie de l’Abbaye de Royaumont – Musée d’Orsay de París.

Que comenci la primavera liederística de Barcelona!

 

Marc Busquets director artístic del LIFE Victoria


 

Banner_Winterreise

Banner_Karg

Banner_Masters_Lepper

Banner_SylviaBanner Martineau OK

Banner_Monestir

Banner_Alegret

Banner_Masters_Alegret