Natalie Dessay debuta al LIFE Victoria amb un recital en homenatge a grans dones de la música

Febrer 2024
  • La mítica soprano francesa Natalie Dessay oferirà un recital a l’Auditori AXA de Barcelona, el proper 5 de març, amb el pianista Philippe Cassard.
  • Coincidint amb el mes de la dona, Dessay debutarà al LIFE Victoria amb un recital en memòria de la soprano Victoria de los Ángeles i dedicat a grans dones compositores.
  • El repertori inclou obres de Fanny Mendelssohn, Clara Schumann i Alma Mahler, així com fragments d’òpera de personatges femenins que Victoria de los Ángeles va immortalitzar al llarg de la carrera.
  • Aquell mateix dia, es canviarà el nom de la Sala Principal de l’Auditori AXA com a Auditori-Sala Victoria de los Ángeles per iniciativa del Districte de les Corts – Ajuntament de Barcelona, en contribución a la celebración del centenari.
El proper dimarts 5 de març, a les 20h, el Lied Festival Victoria de los Ángeles (LIFE Victoria) presentarà Natalie Dessay i Philippe Cassard a l’Auditori AXA de Barcelona. La mítica soprano francesa, reconeguda com una de les grans cantants de la història recent, oferirà un recital en homenatge a Victoria de los Ángeles i en què la figura de la dona serà protagonista.
La primera part del programa estarà dedicada a les obres de tres compositores que han estat fonamentals a la història de la música: Fanny Mendelssohn, Clara Schumann i Alma Mahler. La segona part inclourà obres dels compositors francesos Claude Debussy, Jules Massenet, Francis Poulenc, Ernest Chausson i Charles Gounod.
Amb aquest repertori, i en concret amb les peces ‘Mes longs cheveaux’ de Pélleas et Mélisande, de Debussy, i ‘Ah, je ris de voir si belle’, de Faust de Gounod, Natalie Dessay recordarà dos dels personatges d’òpera amb els quals Victoria de los Ángeles es va fer mundialment famosa: el de Marguerite (Faust) i el de Mélisande (Pélleas et Mélisande).
Aquell mateix dia, es canviarà el nom de la Sala Principal de l’Auditori AXA com a Auditori-Sala Victoria de los Ángeles, per iniciativa del Districte de les Corts – Ajuntament de Barcelona, en contribución a la celebración del centenari.
Natalie Dessay (Lió, 1966) és reconeguda com una de les més grans estrelles del món operístic, captivant l’audiència com a cantant i com a actriu. És admirada com a intèrpret lírica i d’heroïnes del bel cant com Violetta (La traviata), Lucia di Lammermoor, Marie (La Fille du regiment), Amina (La sonnambula) o Pamina (Die Zauberflöte), encara que inicialment es va guanyar la seva reputació amb rols de coloratura com Olympia d’Offenbach, la Reina de la Nit de Mozart i Zerbinetta de Strauss. La seva discografia inclou una desena d’enregistraments d’òperes i peces líriques. El 2013, Dessay es va retirar dels escenaris d’òpera per dedicar-se a altres formats musicals. Recentment ha anunciat que, el 2025, per al seu aniversari 60, en farà el retir definitiu.
Per al seu recital al LIFE Victoria, la soprano estarà acompanyada pel pianista Philippe Cassard (Besanzón, 1962), format al Conservatori de París i un dels grans especialistes de Debussy. Com a músic de cambra destaquen les seves actuacions amb Natalie Dessay als escenaris més prestigiosos d’Europa. A més, és convidat freqüent de les principals orquestres britàniques i compta amb una àmplia discografia com a solista i músic de cambra.

Suscribirse a nuestra newsletter

Contacto

Fundación Victoria de los Ángeles
Universitat de Barcelona | Edifici Històric
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona

 +34 937 422 168​ | info@victoriadelosangeles.org