Hahn & Proust: l'amor del temps perdut

Dijous, 2 febrer 2023 · 20H

Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès
Veure a Google maps

Felicity Lott, narradora

Irene Mas Salom, soprano

Mercedes Gancedo, soprano

Julius Drake, piano

Vincent Huguet, direcció d’escena i concepte

Hahn & Proust: l’amor del temps perdut

Encara sobre el paviment ressona el meu pas nocturn

Tres dones que tornen a casa de l’òpera i se serveixen una copa. Les tres, de distintes edats són d’una mateixa família que ha heretat no només l'amor per la música de Reynaldo Hahn, sinó també les cartes que Marcel Proust li enviava regularment després de la seva trobada l'any 1894, quan el primer era un músic consolidat i el segon un escriptor que buscava el seu camí, abans d’escriure la seva obra magna: À la recherche du temps perdu (A la recerca del temps perdut). Juntes es submergeixen en les paraules d'un i en la música de l'altre, i descobreixen els primers dies febrils del seu amor, l'espera insuportable, la fascinació mútua, els dubtes i l'eufòria, i, aviat també, la tristesa. Els dos joves semblen impulsats per la mateixa recerca, no encara la del “temps perdut” sinó la dels seus sentiments, amb una única obsessió: intentar capturar-lo. Durant la vetllada, cada personatge absorbeix a la seva manera els ecos d'aquesta correspondència literària i musical, majoritàriament d'amor: un amb nostàlgia, un altre amb impaciència i un altre amb angoixa, pertorbat en reconèixer els seus propis dubtes en les paraules de Proust. La correspondència que explica l’amor entre dos homes que van marcar la vida artística del XIX.

Mélodies de Reynaldo Hahn (1874-1947) que inclou Offrande, Encor sur le pavé sonne mon pas nocturne, L’Heure exquise, Nocturne, Dans la nuit, Quand la nuit n’est pas étoilée, Rêverie i À Chloris, entre d’altres.

“Un sempre s'inspira quan parla de qui estima.
La veritat és que mai s'hauria de parlar d'una altra cosa”

Carta de Marcel Proust a Reynaldo Hahn (1895)

Espectacle estrenat a la Fondation de Monaco (2014) amb revivals a Groupe la Poste de París, al Festival d’Aix-en-Provence, al Festival de la Correspondance de Grignan i a les Carrières de lumières a Les Baux-de-Provence.

Subscriviu-vos al nostre newsletter

Contacte

Fundació Victoria de los Ángeles
Universitat de Barcelona | Edifici Històric
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona

 +34 937 422 168​ | info@victoriadelosangeles.org